<br />

Letošní první kurz proběhl až na konci května. Od pátku do neděle nás v lese pobývalo devět. Tři děti a zbytek dospělí. Kvůli Covid19 a následné karanténě bylo mnoho letošních kurzů bohužel zrušeno. 

Byli jsme moc rádi, že se situace uvolnila a Bushcraft víkend na téma voda a potrava mohl proběhnout.

Počasí bylo klasické šumavské mokré a studené, spíš připomínalo březnové než květnové počasí. Přes den bylo kolem 13 stupňů a v noci jsem naměřil 6 stupňů. K tomu připočítejte vítr a časté dešťové přeháňky a máte z toho intenzivní zážitek ☺. 

Ale ani takový prožitek není na škodu a člověk si uvědomí, kde má svoje rezervy. 

Téma voda a potrava je zajímavé a široké. 

Vždy se zabýváme hledáním, filtrací a úpravou vody.

Trocha teorie a k tomu halda praxe. Nejvíce se věnujeme poznávání přírody, rostlin, stromů a keřů. Probíráme i témata lovu a rybolovu, který tedy neprovozujeme. 

<br />
<br />

Hodně jsme se věnovali sběru potravy. Od různých kořínků, listů stvolů jsme našli si něco na zub z říše hub. Konkrétně třeba dřevokaznou houbu sírovec.

<br /><br />

Vše se pak zpracovávalo, vařilo, smažilo, ale i peklo. Někdo si dal salát, jiný zase špenát či polévku. Jak kdo měl chuť.

<br />

Někdo si i ochutil přírodní salát ingrediencí donesenou z domova. Něco chutnalo hůř, ale něco bylo naprosto lahodné. ☺ Každý si vybral a zkusil, na co má chuť. 

Účast bylo hojná, a podle zpětných vazeb věřím, že byli účastníci s průběhem a přínosem kurzu spokojeni. Díky dešti jsem moc nefotil. Ale pár záběrů přeci jen bylo pořízeno. 

<br />

Mrkněte i na video, které má trochu horší kvalitu, díky špatnému světlu a také proto, že ho pořizovala outdoorová kamera. 

Děkuji všem, kdo se na kurzu podílel, velké díky patří kolegovi Honzovi Jirkovi. Také děkuji účastníkům kurzu za vytrvalost a odhodlání vytrvat, i když byla zima. 

<br />

Hlavně třem klukům, kteří to dávali s úsměvem na rtu.

<br />

Letos jsme ještě vypsali několik termínů, kdy se můžeme na bushcraft kurzech vidět. Stačí se podívat sem. 

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář