Sdílet

9 komentářů

    • Kdesi sem viděl zajímavý návod na sušení na závěs, kde hovězí maso naložil do soli, hodil do lednice a průběžně vyléval vodu, kterou maso pouštělo. Pak udelal odsolení opláchnutím a vložení do studené vody na hodinu (celkem 2x) a pak už klasika koření, gáza a na cca 2-3 týdny do závěsu. Ale jak píšeš, ja sem taky línej typ a asi by mě to nebavilo se s tím párat

      • Článek zmizel. Není k přečtení

        “ Warning: Use of undefined constant style – assumed ‚style‘ (this will throw an Error in a future version of PHP) in D:\Sites\web_8509840000305886941292941\www\wp-content\themes\bushcraftportal_responsive\single.php on line 41 „

  1. Ahoj, super článek! Moc díky za něj! Já to dělám jednodušeji. Recept nalezen na portálu prozeny.cz 🙂 🙂 🙂
    Maso opláchnout, osušit a na dva dny do cukru (zasypat celé) pustí to hodně vody a po vyndání z cukru omýt a osušit, pak už je docela smrsklé a vysušené.
    Po cukru na dva dny do soli, pak opět opláchnout a osušit.
    Pak vmasírovat koření dle libosti a zavěsit tak na 14 dní na garnyž s otevřenou ventilací.
    Po 14ti dnech byl bůček mňamózní a teď zkouším krk a plec.
    Bůček k nahlédnutí zde: https://photos.app.goo.gl/pzu9nxAaoknBkN3fA

  2. Zdravím Vás. Poradíte mi ? Suším maso – bok už potřetí ve vinotece, při 10° s větrákem, přesto se mi na povrchu masa objevila bílá plíseň po 10ti dnech visu- sušení. Zachránit-jak ? Nebo vyhodit?? Děkuji

    • Ahoj,ona to nemusí být plíseň. Může se jednat o sůl,která se při sušení dostává na povrch a tam ulpí. Mirek

Zanechat komentář