Nepromokavý vak na vybavení se vždy hodí. Pokud je vyrobený z odolného materiálu a dá se v nouzi použít jako batoh, tak to je úplná pecka. No a takový je vak od Dejva.

Ano, přesně tak, Dave Canterbury je známý propagátor survival i bushcraft technik a některé výrobky prodává pod svou značkou PATHFINDER. Jistě Dejva znáte ze seriálu Dual Survival, kde přežíval spolu s Cody Lundynem. Nebo z jeho školy přežití PATHFINDER SCHOOL / DAVE CANTERBURY.

Vak Pathfinder je vyrobený z velice odolného materiálu 500D PVC. Švy jsou zesílené a podlepené. Vrchní vstup je rolovací a uzavíratelný přezkou. 

Také je zde popruh, díky kterému je možno nosit tento vak přes rameno.

Rozměry

Výška vaku je 48 cm, šířka 30 cm a průměr dna 19,5 cm. 

Objem činí 10 litrů. 

Popruh je široký 3,5 cm a je nastavitelný na délku. Na jedné i druhé straně je opatřený plastovou karabinkou, která se dá zacvaknout do plastových oček.

Použití

Vak se dá použít jako vložka do batohu, tedy jako vodotěsně uzavíratelný vak do batohu. Dá se připnout pod nebo nad batoh, opět jako vak na věci, které chcete mít v suchu.

No, a pokud připnete popruh, můžete vak nosit jako batůžek přes rameno.

Pokud do vaku naberete vodu, můžete jí přenášet i na několik kilometrů. Dobré jako zásobník pitné či užitkové vody do tábora nebo jako zásobník na vodu potřebnou k uhašení ohně.

Pokud ve vaku necháte jen vzduch a zarolujete ho, dá se použít jako polštář, podsedák nebo jako plovoucí pomůcka. Třeba při překonávání vodního toku. Když ho nafouknutý necháte v batohu, tak se Vám batoh neutopí.

Těch využití je mnoho, stačí použít fantazii.

Mínusy

Tento vak se zdá promakaný, ale má jednu malou vadu na kráse. Tou jsou použité karabinky. Pokud vak zcela zaplníte těžkými věcmi, tak se plast dost kroutí. Ano, zatím žádná nepraskla, ale je dobré to vědět a nepřetěžovat tenhle kus vybavení.

Vak jsem používal na různé příležitosti. Zkusil jsem různé použití a nikde nejeví žádné známky opotřebení. PVC je velice pevné odolné. Věřím, že tenhle kousek bude sloužit dlouho. Nevýhodou je váha. Ta je celých 340 g, takže pokud potřebujete něco méně odolného, tak se mrkněte na jiné lehčí vaky, třeba v tomto odkazu

Jinak je vak Pathfinder super.

Doporučuji se podívat i na tento starší článek o balení vybavení do roliček. Do vaku se takto dá uložit hodně náhradního vybavení a budete mít vše hezky srovnané. Jak se říká, bude to mít štábní kulturu. 

https://www.bushcraftshop.cz/ORGANIZERY-a-VODNI-VAKY-c62_0_1.htm

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář