Alternativou k plastovým nebo hliníkovým fóliím a obalům může být obal z včelího vosku ve dvou velikostech. Ideální je pro bezpečné zakrytí svačinky (pečiva nebo ovoce či zeleniny), a pro udržení jejich čerstvosti.

Snadno se čistí, je opakovaně použitelný a kompostovatelný, vyrobený z organické bavlny.

Tolik hlásá reklama. 🙂

Když mi to poprvé kolega ukázal, tak jsem jen kroutil hlavou. Říkal jsem si, že tohle „NE“, tohle nebudeme prodávat, to je blbina.

Ale ukázaná platí a já jsem po pár dnech zkoušení – testování změnil názor. 

A teď po dvou letech musím říct, že jsem se spletl.

Je to zajímavá věc. U mne zcela nahradila papíry, alobal i igelit.

Jedná se o bavlněnou látku napuštěnou voskem. Po použití jí opláchnu horkou vodou a nechám na slunci 

nahřát vosk, aby se zase sjednotil. Když není slunce, použiju horkovzdušnou pistoli nebo oheň. Nesaje to vlhkost, takže do ubrousku dávám jak mastné, tak i kořeněné jídlo. Špek, klobásu nebo sýry. 

V igelitu je už druhý den cítit, že jsou zapařené. Tady jako by mohly dýchat. 

Používám i jako servírovací ubrousek. Ubrousku, prostři se!

Zatím jsem se nedostal do fáze, kdy bych je musel vyhodit. Vždy je dám do dřezu, poleju vařící vodou a lehce očistím kartáčkem, a pak vařící vodou opláchnu mastnotu. Slunce nebo horkovzduška funguje jako desinfekce a znova nahřeje vosk, který se zpět nasaje do ubrousku.

Ubrousky jsou v sadě o velikosti 25 x 28 cm a 33 x 35,5 cm.

Za mě ideální doplněk k malému prkénku od Kupilky. Máte vždy něco po ruce, jak v kapse bundy nebo kalhot.

Na klobásy a slaninu naprostá pecka. 

Hezký den a dobrou chuť přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář