Karimatky testuju moc rád, protože se při práci leží. 🙂 Tuhle karimatku jsem do testu vybíral v rozměru menším, tedy Regular a to proto, že jsem jí chtěl pro svou ženu.

Sice jsem jí vždy půjčoval nějakou svojí, ale to není ono. Takže dostala karimatku, ale občas jsem si ji půjčoval, abych ji mohl otestovat. Já vím, je to zamotané 🙂

Samonafukovací Karimatka Sea to Summit Camp Plus, patří mezi samonafukovačky = po povolení ventilu se sama nafoukne. U ventilu se zastavím.

Ona má vlastně dva ventily. Jeden má membránu, aby vzduch neucházel ven, a ten druhý je jako pojistný. Oba ventily se do sebe zacvaknou. Není tam žádné šroubování. Drží to opravdu dobře a ovládání je jednoduché.

Samonafukovací karimatky mají uvnitř pěnu, takže jakmile povolíte první díl ventilu, začne sát vzduch. Nějaký čas trvá, než se karimatka nafoukne, potom je potřeba ji dofouknout ústy na požadovanou tvrdost. Zároveň pěna uvnitř zamezuje proudění vzduchu a tím i ochlazování. Camp plus je psaná jako čtyřsezónní, její R Value je 4,3. 

Samy o sobě jsou samonafukovačky těžší než nafukovačky, ale mají lepší tepelný odpor, tedy jdou použít i v chladnějších měsících.

A to jsem také zkusil. Tahal jsem jí na zimní akce, i na zimní natáčení, kde mi přímo na sněhu dělala společnost a „zútulňovala“ zimní, lesní kancelář. 

Jak jsem psal na začátku, testovaná karimajda je velikost Regular, já bych potřeboval daleko větší. Ano, dělají se. Zde je přehled, jak si na tom stojí parametry. 

Varianta Regular je 183 x 51cm a váží 880g, 198 x 64 cm (varianta Large) váží 1185 g; 183 x 64 cm (varianta Rectangular Reg Wide) váží 1220 g; 201 x 64 cm (varianta Rectangular Large) váží 1355 g .

Pro sebe bych si vzal tu poslední největší variantu. 

Tím, že jsem testoval tu nejmenší, tak mi prostě kousek chyběl, jak na šířku, tak na délku. Ale komfort byl super. Také jsem byl spokojen s odolností. Sice jsem naučený si pod bivak pořádně místo vyčistit, ale někdy jsem to odbyl, jak se říká v rámci testování. 🙂

Po tomto mém a nejenom mém 🙂 testování, jsme se rozhodli, že produkty Sea To Summit zařadíme do prodeje. 

Popis výrobce:

Značka Sea to Summit byla založena v roce 1991 Rolandem Tysonem v Austrálii. Značka je postavená na myšlence ˮpřinášet dobrodružstvíˮ z každé cesty. Vyvíjejí nové standardy v designu a kvalitě kempování. Se vším perfekcionalismem vytváří plně funkční, krásné a dlouhotrvající produkty, které Vám zajistí příjemný a pohodlný pobyt v přírodě. Nestojí na místě, ale naopak posouvají vývoj technologických postupů a produktů celkově stále kupředu. Všechny jejich produkty vyloženě vybízejí k pobytu venku a dělají outdoorové aktivity pohodlnější a lákavější!

Jejich původní heslo „vybavit a inspirovat“ platí i nadále! Stále vyvíjejí kvalitní outdoorové vybavení a snaží se udělat cestování pohodlnější a lákavější pro všechny – ať už jste  členem expedice ve vysokých nadmořských výškách nebo  preferujete spíše rodinné kempování s nejbližšími, s námi si to v přírodě užijete naplno a v pohodlí!

Závěr

Jedná se o odolnou, kvalitní a pohodlnou karimatku. Mínusem určitě bude váha. Pokud jste gramaři, mrkněte na Therm a Rest, kteří dokážou udělat lehčí karimatky s lepším tepelným komfortem. Plusem je cena, která je proti TaR podstatně menší.

Také můžete mrknout na speciál o karimatkách, který jsem publikoval před pár lety zde.

Každopádně s touhle samonafukovačkou chybu neuděláte. 

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

2 komentářů

  1. Díky ta recenzi a představení karimatky Sea to Summit Camp Plus. Pořídil jsem ji ve verzi Rectangular Large a jsem s ní velice spokojený. Díky za to.

Zanechat komentář