Vždy, když dávám nějaký recept, tak je to jídlo chutné. No, tohle jídlo je spíš nouzové. Určitě ho nebudete vyhledávat a vařit každý den, ale
Vždy takhle z brzkého jara vyrážím na jedno místo, kde se to už na začátku března začne hemžit květenstvím léčivé byliny. Jedná se o devětsil
Máme tu druhou část čajů v zimě 🙂 V první části jsem psal o sběru nahoře, tedy na stromech a keřích, dnes se podíváme na
Každý kdo vyráží do přírody a chtěl by si tam něco uvařit, by měl vědět, jak na tohle počínání nahlíží zákon. Ano, je to tak,
Před pár dny jsem při potulce našel slušný trs dřevokazné houby hlívy, a tak jsem vyrazil místo oběda do lesa, udělat si dršťkovou polévku. Jedná
V dnešním článku se podíváme na několik čajů, tedy pardon odvarů, které si můžete v přírodě udělat a to dokonce v zimních měsících. V zimě
Od roku 2016 pořádáme řadu kurzů zaměřených na bushcraft dovednosti a pobyt v přírodě. Tenhle speciál pro rodiče s dětmi je novinkou v našich kurzech,
Možná to zní trochu divně, ale někdy to na mě padne a říkám si, Ty voe 🙂 Krakene, ty těm lidem ukazuješ věci, které pak
Někdy je potřeba si poradit. Zapomenete lžíci nebo vidličku a teď co? Míchat nebo nabírat jídlo nožem? Vyrábět dlouhé hodiny lžíci, chce zaprvé šikovnost a
Dneska odběhneme od tématu dětí v přírodě a budeme se chvilku věnovat jídlu na cestách a v přírodě. Ono se to nakonec nevylučuje, protože dobré jídlo je často určujícím faktorem pro úspěch expedice.
Skládací gril, je pro jednoho zbytečnost a pro druhého praktický doplněk. A což takový ultralehký gril z titanu? V dnešním článku se titanovému grilu podíváme
Při jedné potulce jsem narazil na velký keř černého bezu. Měl kmen obalený dřevokaznou houbou, která se jmenuje Jidášovo ucho, někde ji najdete pod názvem
Slánka a kořenka – základ každého milovníka dobrého jídla připravovaného v přírodě. Dnešní článek bude o zajímavém doplňku od firmy Firebox. Firebox je americká firma,
Ano je to tak, tyhle dvě rostliny často rostou vedle sebe a zmiňovaný šťovík tupolistý hodně krát zmátl lidi putující přírodou. O křenu selském jsem
Každý jistě má nějakou oblíbenou sadu na vaření. Já to různě kombinuju, ale i tak mám oblíbenou sestavu, kterou si beru nejčastěji. V dnešném článku
V dnešním článku se podíváme na chmelové výhonky. Ano, bude to zase nějaké jídlo z přírody. Velice rychlé a snadné. Chmel otáčivý roste na vlhčích
Dnes si popíšeme přípravu velice jednoduchého jídla, které si můžete s drobnou obměnou udělat v přírodě celoročně. Jak by řekl Babica: „Když nemáš špenát, dej
Ten, kdo byl odkojený klasickým třídílným ešusem, si bude velice těžko zvykat na jiné nádobí. Na lepší se však zvyká lépe. Dnes se podíváme na
Tak tohle je asi nejčastější otázka. Každý to má jinak nastavené. Jiné priority si žádají i jiné vybavení. Já se balím podle chuti, a teď
Devětsil lékařský poznáte hned. Na jaře díky stvolům s květy a později díky listům, které můžou dorůstat obřích rozměrů. Že je to léčivka, to je