Tenhle nožík jsem testoval spolu s noži Mora 200 a Kizlyar RUZ. Tyhle nože řadím do kategorie levnějších nožů. Nožům značky Kizlyar a Mora jsem se
Po sérii rad a tipů na zimní bushcraftění, jsem si říkal, hodím pár odkazů na vybavení, které rád používám. Zimní vybavení má drobnou nevýhodu, je
Lahvičky na vodu od firmy Nalgene asi znáte. Pokud ne, mrkněte na články a recenze, které jsem o nich napsal. Většina čtenářů Nalgenu zná. Je
I v roce 2023 se můžete přihlásit do kurzů na téma bushcraft a survival. Letošní změna bude velká, a tím je místo pořádání kurzů. Kurzy
Kuksa, severský hrnek, vyrobený většinou ze dřeva, je minimálně u nás módou posledních cca patnácti let. Ve Skandinávii je kuksa běžným doplňkem lovců, dobrodruhů, ale
V dnešním článku se podívám na speciální kurz, který jsme letos zařadili do našeho seznamu kurzů. Už delší dobu jsem nad tímto tématem přemýšlel, tedy
V dnešní recenzi se podíváme na pěknou titanovou sadu od firmy Keith. Strašně dlouho jsem kolem ní chodil a říkal si: „Neee, tohle nepotřebuju. Mám
Tak o téhle pochoutce snad každý slyšel. Jsou různé recepty na těstíčka, ve kterých se květy máčí a potom se smaží na rozpáleném oleji. Nedávno
Alternativou k plastovým nebo hliníkovým fóliím a obalům může být obal z včelího vosku ve dvou velikostech. Ideální je pro bezpečné zakrytí svačinky (pečiva nebo
Tentokrát jsem vyrazil s jasným cílem, udělám si salát z „buku“. Na dochucení jsem si vzal i sůl, pepř a olej. V bukovém háji jsem
Produkty firmy Vargo jsou spíš pro vyznavače „ultralajtu“ 🙂 ale i u nás se sem tam nějaké ultra lehké vybavení najde. Třeba tenhle titanový lihový
Měli bychom si přiznat, že máme rádi ohníčky. Vaření na ohni i celou tu atmosféru, kterou nám oheň dává. Musíme však něco pro to udělat.
Vždy, když dávám nějaký recept, tak je to jídlo chutné. No, tohle jídlo je spíš nouzové. Určitě ho nebudete vyhledávat a vařit každý den, ale
Máme tu druhou část čajů v zimě 🙂 V první části jsem psal o sběru nahoře, tedy na stromech a keřích, dnes se podíváme na
Dobrá lopatka se vždy hodí… Ano, někdo řekne, že je to zbytečná věc a váha, ale někdy je prostě lepší, tu lopatku mít. Na trhu
Každý kdo vyráží do přírody a chtěl by si tam něco uvařit, by měl vědět, jak na tohle počínání nahlíží zákon. Ano, je to tak,
Před pár dny jsem při potulce našel slušný trs dřevokazné houby hlívy, a tak jsem vyrazil místo oběda do lesa, udělat si dršťkovou polévku. Jedná
Úklid sklepa, půdy nebo garáže vždy přináší dilema. Staré věci, co s nima? Nechat nebo vyhodit? Málo kdo má tolik místa aby si z domu
V dnešní recenzi se podíváme na zoubek lehké skandinávce od firmy Helle. Firmu Helle Norway založili dva bratři Steinar a Sigmund Helle v roce 1932
Smažené květy třeba bezu, tzv. kosmatice jsou celkem běžné jídlo. Jediný problém je, nepromarnit to krátké období, kdy černý bez kvete. Podobně se však dají